Millorem l'ensenyament ajudant els docents.
Jordi Moral i Ajadó. Director del Programa de Mitjans Audiovisuals. Generalitat de Catalunya.

Índex

Apropar el major nombre de recursos de la manera més fàcil i àgil possible als ensenyants és un dels objectius prioritaris que tenim.

En el camp dels recursos audiovisuals els avenços tecnològics al llarg de la història han anat facilitant la seva incorporació dins de l'aula de manera significativa, recordem la transició del cinema al vídeo.

Les "eines" que ara utilitzem, les emissions de televisió ordinàries i les emissions via satèl·lit són un nou pas per facilitar que els centres docents disposin de videoteques a partir d'emissions de programes educatius.

Aquests programes educatius dissenyats i produïts conjuntament entre el Programa de Mitjans Audiovisuals del Departament d'Ensenyament i Televisió de Catalunya són:
· "L'Escola a Casa", programa de mitja hora de durada que s'emet des de fa més de quatre cursos, els dimecres i els divendres al matí al Canal 33.
· "Horitzons", programa d'una hora diària que s'emet des de el curs passat per satèl·lit a la una del migdia.

Ambdós programes són una experiència innovadora que ens permet fer arribar als centres una programació variada i que recull des de materials de caire estrictament pedagògic fins a programes de TV d'interès educatiu (30 minuts, l'Oblit del Passat, etc.)

Per tal que sigui possible la recepció d'aquesta programació via satèl·lit, s'han instal·lat de manera gratuïta a tots els centres del Departament d'Ensenyament les antenes parabòl.liques i els decodificadors necessaris gràcies a un conveni signat amb Via Digital.

Per al bon ús d'aquest equipament és imprescindible donar a conèixer la programació als centres docents de manera anticipada. Això ho fem mitjançant l'edició de cartells amb la programació trimestral i a través d'internet.

Actualment a través d'internet podem veure sota comanda vídeos didàctics del Departament d'Ensenyament , aquest fet que millorarà amb la implantació del cable, obre un munt de possibilitats noves a un futur on les TIC seran sens dubte un valuós aliat per a l'escola

 


Índex